Trump geeft richting aan de beurzen

De nieuwe Amerikaanse president beloofde een belastingplan dat tegen eind februari bekend zal worden gemaakt en de beurzen op Wall Street werden euforisch. Hoewel er geen verdere details werden genoemd, werd er wel vast gefluisterd dat het een Big League plan is waarbij dus de belastingen fors zullen worden verlaagd. Van een Republikeinse president mag dat immers worden verwacht en van Trump verwacht men dat in overtreffende trap. De beurzen in New York lieten meteen een nieuwe recordstand zien en ook de beurzen elders liftten mee op het enthousiasme in de VS.

Belastingverlaging en de staatsschuld

Nog steeds neemt de Amerikaanse staatsschuld ieder jaar toe en bedraagt die inmiddels meer dan $ 22 biljoen. Ook in de verder succesvolle jaren van president Obama, waar het de economie betreft, is dit probleem niet echt aangepakt. Ook president Trump zal ongetwijfeld een harde dobber krijgen om deze schuld omlaag te krijgen ondanks zijn belofte om de fors te gaan snijden in de ambtenarij in Washington en elders. Daarbij heeft de nieuwe president ook beloofd om de infrastructuur aan te pakken en de VS op dat gebied weer great te maken. In een groot deel van het Amerikaanse vasteland is het immers maar slecht gesteld met de wegen, zowel op het platteland als in de grote steden. Hoe de nieuwe president deze problemen gaat oplossen met tegelijkertijd belastingverlagingen zal moeten blijken bij de aankondiging van zijn verdere plannen. Tenslotte zal ook defensie extra aandacht (en geld) krijgen als Trump zijn verkiezingsbeloften niet is vergeten. Het sentiment onder beleggers in Nederland is in februari wederom gedaald, mede vanwege de onzekerheid over de gevolgen van het beleid van Trump voor de beurzen. Is dit pessimisme dat blijkbaar niet aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wordt gedeeld terecht? De komende weken zullen naar verwachting meer duidelijkheid geven over de richting die de beurzen zullen kiezen. Is er sprake van een overreactie op goed nieuws of is er een nieuwe rally aanstaande?

Trump en Twitter

De nieuwe Amerikaanse president heeft nog steeds de gewoonte om berichten de sociale media in te slingeren via Twitter, hoewel sommige politici hem al hebben opgeroepen zijn account te bevriezen tijdens het presidentschap. Het aandeel Twitter kon echter niet profiteren van deze gratis reclame omdat beleggers teleurgesteld waren in de omzetgroei van slechts 1%. Misschien is dit aandeel ook een mooie mogelijkheid om met hefboom te profiteren van het Trump-effect, mocht dit intreden. Bent u geïnteresseerd in online beleggen? Kies voor een betrouwbare online broker die onder toezicht staat van een Europese financiële toezichthouder en voorkom onnodige risico’s!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie